Millainen on Ompelimo?

Kun astuu Ompelimo Pinkkiheidiin sisään, on kuin karkkikauppaan olisi tullut. Kaikenlaisia herkullisiä värejä ja blingiä löytyy.

pinkkiheidikuva1.jpg


Ompelimoni on pian ollut neljä vuotta tässä paikassa, Raunistulassa Maarian Vapaapalokunnan kyljessä. Kun muutimme tähän aiemmasta kahdenkymmenen neliön tilasta, tämä tuntui todella suurelta. Neliöitä on nyt noin seitsemänkymmentä. Silloin meillä oli vielä paljon ylimääräistä tilaa ja meillä oli jopa sohva.  Se sai väistyä pari vuotta sitten, kun tarvitsimme sen tilan uudella koneelle.
 

Olemme työntekijäni Annin kanssa sellaisia, että tykkäämme vaihtaa järjestystä melko usein. Väliseinäkin tuli purettua, sillä emme pitäneet siitä, että se rajoitti meidän tavaroiden ja koneiden paikkavalintoja. Viime viikolla tuli taas pyöriteltyä koneiden paikkoja, kun uusi saumuri tuli taloon.
Meillä on laaja konekanta ja pyrimmekin koko ajan päivittämään osaamistamme työtavoissa. Kaikki koneemme ovat teollisuusompelukoneita. Löytyy lukkotikki, jolla ommellaan suoraa ommelta, kaksi nelilankaista saumuria, tasosaumuri, rullapäärme, jota käytettään mm. luistelupukujen helmojen ompeluun, siksakkone applikointeja varten sekä bikinien ompeluun, pikeerauskone, joka tekee ns. näkymätöntä tikkiä eli siis esim. suorien housujen lahkeet ommellaan tällä, jotta kankaan oikealla puolella ei näy ommelta, nurjalla kyllä. Ennen joulua saapui Kiinasta strassien kiinnityskone, johon piti hankkia kunnon kompressori. Lisäksi löytyy silityspiste höyryraudalla ja imupöydällä, pieni liimaprässi, kangasleikkuri sekä kotiompelukone napinläpien ompeluun.


Keittiön koko on saanut pienentyä, kun tavarat ovat lisääntyneet, mutta kyllä siellä vielä mahtuu hyvin syömään ja juomaan kaffet.
Kankaiden määrä on kasvanut ja koko ajan saamme tehdä niille enemmän tilaa ompelimossa. Jonkin verran myymme niitä myös ulos, mutta lähinnä ne ovat omille asiakkaillemme, sillä meillä ei ole oikein resursseja pyörittää kangaskauppaa samalla, kun täytyy ommella kisa-asuja ja treenivaatteita.

Ompelimo on juuri sellainen työympäristö, millaisessa haluan viettää aikaa. Haluan myös, että asiakkaat viihtyvät. Tule itse katsomaan ompelimon loisto!