Vinkkejä juhlapukeutumiseen


Nyt kun ylioppilasjuhlat, valmistujaiset ja kesähäät ovat jo pian täällä, on hyvä miettiä, mitä laittaa päälle juhliin. Kannattaa myös kiinnittää huomiota kokonaisuutta kootessa.
On syytä ajoissa miettiä, haluaisiko teettää mittatilauksena itsellesi tehdyn puvun, jolloin saat sinulle istuvan puvun ja juuri sen näköisen kun sinä haluat. Mittatilauspukuihin on hyvä varata kuukausi aikaa ennen H-hetkeä. Samaan aikaan kun teetätät pukusi, on mahdollista teettää pukuusi sopiva kirjekuorilaukku.
Tässä muutamia vinkkejä juhlapukeutumiseen, alusasut, kengät, asusteet ym.
Alusasuilla on todella suuri merkitys juhlapukeutumisessa. On kamalaa kun esimerkiksi linnan juhlissa näkee kun alushousut puristavat väärästä kohtaan tai rintaliivit ovat liian pienet. Tällöin itse mietin miksi ostaa kallis juhlapuku, jollei aio panostaa alusvaatteisiin.

Jos pukusi on olkaimeton tai hihaton ja haluaisit kuitenkin vähän saada kätesi/olkasi peittoon, on vaihtoehtona käyttää huivia. Mutta jos huivi ei ole sinun juttusi, hyvä ja kaunis vaihtoehto on bolero. Esimerkiksi pitsibolero on kaunis ja kevyt sopii moneen erilaiseen pukuun, niin puuvillamekosta silkkimekkoon. Meiltä saat mittatilaustyönä itsellesi kauniit bolerot.

Kengät kannattaa miettiä jo hyvissä ajoin ja sisään ajaa tarpeeksi ajoissa. Eihän mikään ole niin inhottavaa, kuin olla juhlissa ja miettiä vain, että milloin saa riisua nämä pois.
Korut kannattaa valita sen mukaan, minkälainen kaula-aukko puvussa on. Ja sen mukaan että haluaako, että onko koru pääosassa vai puku. Esimerkiksi jos puku on hillitty ja avoin pääntie niin pukuun sopii hyvin massiivinen ja lyhyt koru jolloin koru on keskipisteenä. Kun taas runsas koristeiseen pukuun, missä on paljon yksityiskohtia, sopii hillitymmät korut, jolloin puku saa loistaa. Mutta kaikkein tärkeintä on se, korut ja puku sointuu toisiinsa eikä riitele keskenään.Hiukset ja meikki viimeistelevät juhla lookisi joten niihin kannattaa panostaa tarpeeksi. Ja myös tuovat varmuutta sinulle, jonka kautta saat ryhtiä ja asennetta pukusi kantamiseen.

Tärkeintä kaikessa on se, että puvun on oltava sellainen, jossa itse viihtyy ja tuntee olevansa itsevarma ja juhlien kaunein. Istuva puku on kaiken a ja o. Ettei sinun tarvitse kiskoa ja nykiä pukua ylöspäin tai helmaa alaspäin.
Puvun hankinnan aikana on hyvä pohtia, onko puku muokattavissa jälkikäteen eri tilaisuuksiin. Toteutuksessa ja mietinnässä auttavat Ammattiompelijat.

Tässä lista korjausompelimoista, joita suosittelemme.
ompelutaitoa.fi
Korjausompelimo Sik&Sak
Vaatturiliike Miia Virtanen
Nahka Atelje Eija